Contact

Tracy Jehle 

Les Blancs

58230 Saint Agnan

metjehondenopvakantie@gmail.com

0033 386780703

 

© 2016 by Le Chien qui rit Proudly created with Wix.com

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon

In Beaune in de Bourgogne vindt elk jaar op de derde zondag van november het Vente des Vins des Hospices de Beaune plaats.

 

Wijnliefhebbers uit alle delen van de wereld komen dan naar Beaune om hun favoriete wijn te kopen. De veiling door Christie’s vindt plaats op de zondag maar het hele weekend zijn er speciale festiviteiten. Wijnproeverijen maar ook optredens op straat, demonstraties en exposities.

 

Onder de te veilen wijn is een speciale ‘barrel’ waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat; elk jaar wordt een ander doel gekozen. Je zou het kunnen vergelijken met de veiling van het eerste vaatje haring.

 

Tip: volg op weg naar Beaune het eerste deel van de Route des Grand Crus. Deze route leidt langs de grand cru-wijngaarden van Dijon naar Santenay en wordt wel de ‘Champs-Elysées van de Bourgogne genoemd.

 

Een paar bijzondere adressen in Beaune …

 

Loiseau des Vignes: Uniek in Europa: in dit restaurant van Bernard Loiseau, heeft u de keuze uit 70 wijnen, waaronder een vijftigtal bourgognes, die u per glas kunt bestellen.

In Saulieu is ook een restaurant van Bernard Loiseau.

http://www.bernard-loiseau.com/fr/

 

L’Ecole des Vins de Bourgogne: Wijnweekenden, lezingen over wijn en proeverijen, cursussen over bourgognes voor beginners en gevorderden, opleidingen op maat voor liefhebbers van wijn en mensen die er vanuit hun vak mee bezig zijn.

½ dag cursus in Beaune, data en info ; met optie voor lunch met begeleidende wijnen:

http://www.vins-bourgogne.fr/l-ecole-des-vins/a-chacun-son-programme/vous-etes-un-particulier/les-fondamentales,2413,9558.html?&args=Y29tcF9pZD0xNjUxJmFjdGlvbj12aWV3X2RldGFpbCZpZD02Jnw%3D

 

Bouchard Aîné et Fils: Rond het thema van de vijf zintuigen krijgt u op een speelse manier allerlei wijnen te proeven. De proeverij is met uitleg en vindt plaats in wijnkelders uit de 18e eeuw.

http://www.bouchard-aine.fr/fr/

Aanbieding:

Wijnliefhebbers opgelet!

WIJNWEEK AANBIEDING €300,- voor 7 nachten

vrijdag 16- vrijdag  23 november 2018

geen extra kosten voor verblijf.

Bed-, bad- en keukenlinnen optioneel €15,- 

Service pakket optioneel €35,-

Route des Grand Crus 

Deze route leidt langs de grand cru-wijngaarden van Dijon naar Santenay en wordt wel de ‘Champs-Elysées van Bourgondië genoemd.

Begin vanaf uw gîte Petit Blancs of gîte Petit Gouloux naar Dijon, de stad van de Hertogen, via Pouilly-en-Auxois.

Rijd vervolgens richting Beaune, de hoofdstad van de bourgognewijn via de wijndorpen die haar omzomen: Gevrey-Chambertin, iets verder op de route Clos de Vougeot richting Nuits-Saint-Georges, Aloxe-Corton, Meursault, Puligny en Pommard.

In Vougeot ligt het symbool van dit wijngebied; Kasteel van Clos de Vougeot. In de 12e eeuw bouwden de monniken van Cîteaux hier een wijnmakerij en wijngaard en 4 eeuwen later werd het kasteel in Renaissancestijl gebouwd. De Confrérie des Chevaliers du Tastevin met circa 12.000 ridders houdt hier de bijeenkomsten. In Meursault kunt u kennismaken met het beroep van kuiper. U leert alles over wijnvaten; van het kiezen van het juiste hout tot welke invloed het verhitten heeft op de wijn.

Santenay richting Chateauneuf en dan via Pouilly weer terug naar uw gîte.

U bent een hele dag onderweg, met stops, proeverijen, bezichtigingen….